Creatief schrijven in 't Atrium-gevorderd


In 8 lessen gaan we kijken hoe we observaties en ervaringen kunnen weergeven in woorden. We onderzoeken wat beeldend schrijven is, hoe je betekenisvolle details gebruikt om een gebeurtenis, een straat, een mens, een boom tot leven te roepen op je papier. En hoe beschrijf je een emotie zodat de lezer die ook gaat voelen?

Door middel van associatieve en vrije schrijfoefeningen leer je hoe je de schrijfstroom op gang kunt laten komen. Je krijgt concrete en uitdagende schrijfopdrachten aangeboden die je creativiteit losmaken en die je ertoe aanzetten je eigen stem te ontwikkelen. Je onderzoekt wat jou inspireert, wat je werkelijk beweegt. We gaan niet alleen aan de slag met de wereld om ons heen, maar werken ook vanuit beeld (foto's bijvoorbeeld), teksten en gedichten van schrijvers, herinneringen, muziek en fantasie. Je schrijft fragmenten, gedichten, een kort verhaal.

Daarnaast komen de schrijftechnieken aan bod die je helpen met de ambachtelijke kant van het schrijven: Perspectief, tijd, dialoog, opbouw,taal en stijl, gebruik van poëtische middelen, zijn een aantal van de technieken die naar voor zullen komen.

In deze ronde komen onder andere aan bod:

Dialoog schrijven: hoe maak ik diepte in een gesprek voelbaar zonder te benoemen waar het specifiek om gaat.                                                                                De onderliggende lijn van je verhaal: wat zeg ik nu eigenlijk met mijn verhaal, waar gaat het over onder de plot of de gebeurtenissen.                                           Het schrijven van een mini essay: Het ontdekken van belangrijke vragen in jezelf en daar op een speelse en onderzoekende manier over schrijven.                        Werken met poetische middelen, het verder ontwikkelen van je eigen schrijfstem en vergroten van je register.                                 

We lezen elkaar onze teksten voor en je krijgt feedback op je eigen werk.

In een warme en lichtvoetige sfeer staan schrijfplezier, ontdekking en spelen  voorop!

 

NOTE BENE: DEZE CURSUS ZIT VOL. 

Mocht je eventueel interesse hebben, dan kun je me dat laten weten. Je krijgt bericht mocht er een plaats vrij komen. Misschien kun je bij de volgende ronde aansluiten.

 

Locatie:

t Atrium, Zutphen

Tijd:

donderdagochtend 10.00-12.00

Data

31-1, 21-2, 7-3, 21-3, 4-4, 18-4, 9-5, 23-5

Aantal deelnemers:

8-10

Kosten:

€ 239,-

 

Cursusdata:
Geen data gepland
inschrijven