Schrijf je leven-creatief schrijven


Je leven is een rijke bron voor verhalen, fragmenten en gedichten. Niet alleen de grote en spannende verhalen, de verhalen uit je jeugd. Maar ook de kleine momenten, de dagelijkse gang van je leven. Verhaalstof ligt overal. In de supermarkt waar je je boodschappen doet, in je tuin, op je werk en op de weg naar je werk. En natuurlijk ook in de herinneringen van vroeger waar je lang niet aan gedacht hebt, hoe die zich nu aan je voordoen. Het vraagt van ons om een open blik te hebben, te kijken, te luisteren.

In deze cursus word je met concrete opdrachten uitgedaagd om al je zintuigen wakker te schudden. Om met een nieuwe en creatieve blik naar je eigen leven te kijken. We onderzoeken hoe we dat wat we meemaken of meegemaakt hebben in woorden op papier tot leven wekken. Welke woorden, welk ritme, welke stijl hebben we nodig? Wat is jouw meest eigen stijl?  En welke beelden die we scheppen vertellen nu dat verhaal dat we willen vertellen?

Je krijgt schrijftechnieken aangereikt die je verhalen beeldend en meeslepend maken. Associatieve schrijfoefeningen maken de geest los en dagen je uit om de onbekende gebieden van je geest te onderzoeken. Spelen met opdrachten en taal, nieuwe dingen uitproberen en lichtheid: daarmee starten we de moter van ons schrijfonderzoek.

We lezen elkaar voor en leren van elkaar. We schrijven vooral veel in de les, misschien af en toe een kleine huiswerkopdracht. Je krijgt feedback op je werk.

Het schrijven over je eigen leven geeft helderheid en inzicht. Het laat je opnieuw de schoonheid van je eigen leven zien.

Een fijne cursus voor mensen die willen beginnen met het schrijven, mensen die geinspireerd verder willen met schrijven, mensen die het fijn vinden af en toe stil te staan bij hun eigen leven en alles wat zich daarin afspeelt.

Locatie: 'Het Verhalenhuis,Spittaalstraat 90, Zutphen
Tijd: 10.00-12.00
Data:

20-2, 13-3, 27-3, 3-4,17-4,15-5, 29-5, 12-6

Kosten € 195-

 

Cursusdata:
Geen data gepland
inschrijven