Schrijfcafé


In het Schrijfcafé is iedereen welkom om elke derde of vierde vrijdagochtend van de maand  te komen schrijven. Op een lichtvoetige en laagdrempelige manier gaan we aan de slag met schrijfopdrachten die je creativiteit aanwakkeren, die je laten spelen met taal, woord en beeld. Je zult nieuwe inspiratie opdoen en ontdekken wat schrijven voor jou betekent.

Er komen verschillende vormen op een speelse manier aan bod: kleine prozafragmenten, gedichten, een brief, associatief schrijven, schrijven met beeld, een column, een blogje. Ieder schrijfcafé heeft een thema.

Het is fijn om mensen te ontmoeten door schrijven. Op een warme en lichte wijze delen we teksten die vaak ontroerend zijn, grappig, mooi of poëtisch maar vooral ook herkenbaar.

Beginnend schrijver of gevorderd, behoefte aan inspiratie, feedback op je teksten of gewoon een fijne schrijfochtend met andere mensen; alles is welkom in het Schrijfcafé! Je kunt één keer komen of een reeks volgen. Teksten delen is altijd vrijwillig maar fijn om te doen.

HET THEMA VAN 17 april: SCHRIJVEN MET BERNARD DEWULF

Hij hangt, schijnbaar gewichtloos, met de hangmat als een cocon om
zijn zwevende zorgeloosheid-en hij heeft geen idee. Van de schoonheid, van het geluk, ook niet van de bries die het allemaal mee lijkt te nemen. Ik denk dat hij geen idee heeft.
    Toch moet dit moment, terwijl hij hangt en leest en helemaal ingesponnen is in het moment zelf, nu in hem opgenomen worden. Iets moet zijn ogenblik aan het opslaan zijn. Of niet? Ik zit ernaar te kijken, gekluisterd aan mijn eigen moment en tegelijkertijd ernaast. Zo is het nog het verschil tussen hem en mij: hij zit nog niet naast zichzelf.

Bernard Dewulf over zijn zoon, uit het boek: Kleine dagen.

Dichter en essayist Bernard Dewulf (1960) kijkt in dit boek naar zijn dagelijkse omgeving: het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht - een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren, ook al gebeurt er schijnbaar niets.
Zo kijkend en schrijvend ontstaat stukje bij beetje "Kleine dagen": een kroniek in miniaturen van de gloed van het gewone.

Op deze vrijdagochtend laten wij ons inspireren door
de dingen waarover hij schrijft, die kleine dingen die opgeschreven
een beeld van een bijzondere wereld laten zien. Een lezend kind, een kat in de  boom, de vrouw die in de tuin werkt, een kind dat vraag stelt.
En als ondergrond is daar ook onmiskenbaar de voortgang van het leven, groeien,
de dood, de liefde.

We onderzoeken hoe Dewulf vertelt, sfeer en gevoel oproept.
 Wat spreekt ons aan? Wat niet?
Wat kunnen we van hem leren? Hoe doe je het zelf?

Een ochtend over de kleine dingen, die gevuld zijn met de grootsheid van het leven.
Fijn als je erbij bent en fijn als je even laat weten als je komt.

Voor iedereen die zin heeft om een ochtend lekker te schrijven.
Fijn als je even laat weten als je wilt komen.

 

 

 

Tijd vrijdagochtend van 10.00 - 12.00
Data

22-2, 15-3, 12-4, 17-5,21-6

Adres Het genietcafé,Oude Bornhof 57, Zutphen
Kosten  € 20,- per keer

 

 

Cursusdata:
Geen data gepland
inschrijven